Silmälasit netistä

By | August 18, 2017

Oon jostain lukenut että ihmiset voi aika tasan jakaa yleensä kahteen kastiin sen mukaan, kuinka innokkaasti ja antaumuksella ne kokeilee uusia asioita ja kuinka paljon ne haluaa pysyä vanhassa. Ja meitsi on kyllä enemmän tuolla jälkimmäisessä loorassa, sillä teen yleensä asiat jotakuinkin samalla tavalla kuin oon ne tehnyt ennenkin.

Nyt kuitenkin tein jotain uutta, nimittäin tilasin silmälasit netistä ekaa kertaa. Kiitos siitä kuuluu Silmälasioppaalle, jonka ohjeiden avulla tähän koko juttuun alussa innostuin. Joku kavereista jakoi heidän sivuston Facebookissa, ja sitä kautta itse päädyin sivuille noin pari viikkoa sitten. Ja juttu sai minutkin vakuuttuneeksi siitä, että on järkevää ja edullista hankkia nykyään silmälasit netistä.

Siispä minä tilasin uudet lasit verkosta, ja tässä hieman tuntemuksia ja kokemuksia prosessista.

(Yksi lukija pyysi Facessa lisäämään heidän sivustonsa linkin tähän, ja se löytyy täältä)

Liikaa valikoimaa!

Ensimmäinen “shokki” oli se, kun huomasi kuinka paljon erilaisia silmälaseja nettikaupoissa oli tarjolla. Niitä oli oikeesti tuhansia ja tuhansia, ja aluksi se määrää kyllä tuntui jopa ihan liialliselta. Miten ihmeessä täältä muka löytää sopivat silmälasit, kun nehän voisi olla juuri ne seuraavat parit. Ja tähän pätee kai se mikä niin monessa asiassa nykyään, että ei kannata odottaa täydellisyyttä, vaan ottaa se joka on sopiva ja tarjolla.

En siis ruvennut käymään läpi ihan hirveesti eri tuotteita, vaan kun pari sopivaa oli löytynyt, valitsin sitten niiden väliltä. Muuten en olisi varmaan ikinä saanut mitään valittua.

Halvat silmälasit

Osasin tuon oppaan takia jo odottaa että silmälasit ovat netissä halvempia, mutta välillä sitä yllättyi jopa siitä kuinka suurin hintaero kyseessä oli. Varsinkin muutamat merkkilasit oli todella kovassa tarjouksessa, ja vaikka en nyt ihan ekspertti oli näiden hinnoista, niin oli ne selvästi halvempia keskimäärinkin kun mitä oli optikolla kun viimeksi siellä kävin edelliset ostamassa.

Hintojen puolesta netti viekin selvän voiton.

Toimitusaika

Suurin miinus ehkä tulee sitten toimitusajan puolesta, joka oli hieman pidempi kuin olisi voinut olettaa. Lasien lähettämiseen kesti noin 2,5 päivää, joka tuntuu hieman pitkältä kun vertaa tavallisiin nettikauppoihin. Lisäksi niiden saapuminen kesti myös noin 3 päivää, kun ne lähetettiin jostakin, ilmeisesti Ahvenanmaalta.

Jos siis silmälasit pitää saada heti, ei netti ole vielä kauhean toimiva vaihtoehto. Kuitenkin jos ei ole kiirettä, kyllä ne lasit sieltä sitten tulivat.

Kokemuksena

Kaiken kaikkiaan olin ihan tyytyväinen tähän nettishoppailuun. Sain tyylikkäät silmälasit selvästi edullisemmin kuin olin ennen saanut, ja ne tulivat kotiin kohtuullisessa ajassa. Ei nyt mikään super kokemus, mutta kaikki toimi ja rahaa säästyi.

Suosittelen siis ainakin kokeilemaan tätä, jos löytyy noi mitat jo valmiina omasta takaa. Itsellä oli jo valmiina, jonka takia tää kävi niin helposti. Jos edellisestiä mittauksesta on jo kauan, ei tää ehkä mee ihan näin kätevästi.

silmälasit netistä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *