Nykyajan pikavipit

By | August 22, 2017

Lienenkö ainoa, jota on alkanut hieman ärsyttää se, kuinka pikavippejä on alettu mainostamaa nii kauheasti joka paikassa? Tuntuu että joka tuutista tulee nykyään niin paljon mainoksia erilaisita lainoista, että se jopa minua hieman huolestuttaa.

Ja kun kerroin tästä eräälle ystävälleni, joka tietää paremmin tälläisistä lainoista, niin hän kertoi kuinka nykyään tarjotaan paljon lainoja jopa 18 vuotiaille! Tuollaiset sivut ja monet muut tahot antavat lainoja ihan nuorille, jotka voivat niin helposti niiden kanssa päätyä ongelmiin. Kuinka tilanne voi olla tämä, kun finanssikriisin piti opettaa meille kuinka vaarallisia järjetön lainaaminen oikein on.

Ota lainaa, ota sinäkin

Lainaa siis oikein tyrkytetään joka tuutista, ja kaikille sitä tunnutaan vielä tarjoavan. Onko lainahanat taas niin höllässä, että lainaa annetaan taas ihmisille joiden ei pitäisi sitä saada? Onko se joku ihmiskunnan jatkuva ongelma, että lainaa annetaan ja otetaan vaikka ei pitäisi. Ja kun katsoo kuinka suosittuja nämä pikalainat ovat, niin ei voi kuin ihmetellä mikä meihin suomalaisiin on mennyt.

Takuusäätiön ihmisetkin ovat jo alkaneet meitä tästä varoitella, mutta kuinka hyvin tälläinen pieni lehdissä tapahtuva juttu toimii, siitä olen aika skeptinen.

Onko tälle olemassa mitään muuta loppua, kuin uusi kriisit ja lainahanojen kiinni meneminen? Toivoisin todella että ei tarvitsisi niin kauaksi mennä, mutta on vaikea kuvitella oikein kuka muukaan sitä saisi aikaan. Ei ihmiset oikein lopeta lainaamista, jos sitä vain tarjotaan. Ja nytten kun pikavippejä mainostetaan taas joka paikassa, niin tietenkin ihmiset niitä ottavat. Ja jos mainokset ei toimisi, ei vippejä mainostettaisi koko ajan. Selvästi ne siis toimivat, jolloin sitä tehdään enemmän jne.

pikavipit tänäpäivänä

Pitäisikö valtiovallan tähän puuttua, vai luotammeko me siihen että ala säätelee itse itseään. Itse en oikein usko lainaajien lopettavan lainaamista, joten jäljelle jää vain yksi oikein toimiva vaihtoehto. Se on kuitenkin vaihtoehto, joka ei olisi kovin suosittu nyky-yhteiskunnassa, jossa sääntelyn purkaminen on muodissa, ei niiden lisääminen.

Valitettavasti en oikein näe muuta vaihtoehtoa kuin katsella kauhuissani sivulta, kun osa ihmisistä tuhoaa tulevaisuuttaan. Olo on hieman toivoton, mutta mitä minä tähän voisin tehdä. Ainoa mitä voin oikein tehdä, on kertoa pikavippien vaaroista tutuilleni ja lapsilleni, muu on muiden käsissä. Kiitos ideoista ja avusta Pikaluottokeidas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *